dilluns, 19 de gener de 2015

Els exàmens de la Royal Academy of Dance

A l’entrada del bloc d’aquest mes parlarem dels exàmens de la Royal Academy of Dance (RAD) als quals es presenten cada any un número elevat d’alumnes de l’escola i que serveixen per obtenir la carrera de dansa amb el títol d’aquesta associació.

La Royal Academy of Dance va aparèixer al 1920 quan un grup de ballarines va decidir crear una associació de professors amb l’objectiu de desenvolupar l’ensenyament de la dansa. Tot i que es va fundar a Londres, actualment la RAD treballa a 50 països i és l’organisme reconegut que més alumnes examina al voltant del món i està mundialment acceptada com un dels més alts nivells en l’ensenyament tècnic de la Dansa.

Els exàmens de la RAD van del nivell més inicial, el primer és l’anomenat Pre-Primary que serveix bàsicament per tenir un primer contacte amb aquests exàmens i el curs següent  Primary ja comença a tenir més tècnica.

Els cursos segueixen amb els anomenats Graus, consta de 8 cursos, tot i que al acabar qualsevol curs d’aquests graus pots passar directament als Graus superiors que són l’Intermediate Foundation, Intermediate Advanced, Foundation Advanced 1, Advanced 2.

Els exàmens tenen un programa fixe que s’ha de seguir, depèn del curs o grau es van afegint dificultats al programa: barra, centre, puntes, coreografies, etc.

Un cop superats els exàmens hi ha la possibilitat d’anar més enllà i preparar-te per al anomenat Teacher que et permet presentar a nens i nenes a preparar els exàmens de la RAD així com ser examinador/a.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada